Ga naar hoofdinhoud

Wonen en werken op Aruba

Aruba heeft een mysterieuze kracht waarmee het mensen lijkt aan te trekken. De prachtige lange kustlijn, de indrukwekkende natuur of juist het lekkere weer. Het kan van alles zijn. Wat wij bij Patiri wel weten, is dat wonen en werken op Aruba een droom is die zich elke dag weer opnieuw afspeelt. We vertellen je daarom graag meer over hoe het is om te wonen, werken én te huren op Aruba.

Want op Aruba, is het iedere dag een feestje

Dat begint en eindigt allemaal op een van de vele hagelwitte stranden van Aruba. Wie namelijk wil wonen op dit unieke eiland ontkomt niet aan onze lange kustlijn. Er zijn tientallen stranden te vinden met ieder hun eigen strandtentjes, winkels en sfeer.

Kitesurfen? Waterskiën of jetsailen? Daar zijn speciale stranden voor. Zo kunnen kitesurfers hun ei kwijt op Boca Grandi terwijl veel andere watersporten mogelijk zijn op een van de populairdere stranden, waaronder Palm Beach. Aan dit strand is overigens ook het meeste leven te vinden.

Op zoek naar een strand waar nog serene rust en natuur te vinden is? Dan is het Renaissance Island een must-visit. Iedereen die op Aruba woont, heeft dit eiland wel eens bezocht.

Aan het einde van de dag is altijd wel een leuk feestje te vinden. Of dat nu in de binnenstad of aan het water is. U kunt altijd wel een leuk adres vinden om de dag in de Arubaanse stijl af te sluiten.

Wonen op het Happy Island

De meeste mensen die voor langere tijd Aruba bezoeken om te werken, kiezen ervoor een woning te huren. Zoals u eerder op deze pagina heeft kunnen zien, bieden wij verschillende huurwoningen aan voor variërende prijssegmenten.

Aruba is van veel prachtige en rustige wijken voorzien waar u tijdens uw verblijf kunt wonen. Door het kleine grondoppervlak van ons eiland, hoeft u hierdoor nooit ver naar uw werk te reizen.

Waar u precies woont, is afhankelijk van uw eigen wensen. Aruba kent levendige wijken nabij het stadscentrum maar ook rustigere alternatieven nabij de zee. Verderop kunt u meer lezen over wat voor soort woningen u bij Patiri kunt huren.

Werken op Aruba

Het is tegenwoordig lastig in te schatten voor welk werk expats naar Aruba afreizen. Dit omdat ons eiland ondertussen een levendige economie heeft waar veel bedrijven aan bijdragen. Waar van origine de olieraffinage een belangrijke werkgever was, is de diversiteit van werkgevers de afgelopen jaren sterk toegenomen.

Wat voor werk u ook doet, ondernemer of werknemer, u krijgt onder andere te maken met zowel de DPL (Departimento di Progreso Labora) en de DIMAS (Departamento di Integracion, Maneho y Adminision di Stranhero). Het DPL is verantwoordelijk voor de zogeheten arbeidsmarkttoetsing. Wanneer deze toetsing positief is gevonden, kunt u direct door naar het DIMAS. Hier kunt u namelijk uw werkvergunning aanvragen.

Daarna bent u helemaal klaar om op Aruba aan het werk te gaan. Tenminste, als u geen ondernemer bent.

Aruba heeft namelijk net als Nederland een eigen KvK, ook wel de Kamer van Koophandel en Nijverheid Aruba genoemd. Hier dient u een goed onderbouwd businessplan in te dienen. Het is vervolgens aan de DIMAS u ook hier toestemming te geven om op Aruba te mogen ondernemen.

Huren op Aruba

Een woning op Aruba huren? Of zelfs een villa? Dat is allemaal mogelijk, en wel bij patiri.com. Wij hebben namelijk een ruim aanbod met prachtige woningen waar u voor een lange termijn in kunt verblijven.

Hierbij heeft u de keuze uit verschillende type woningen met ieder hun eigen voordelen. Zo kunt u met een korte autorit altijd een van de prachtige Arubaanse stranden bereiken. Hierdoor kunt u altijd een frisse duik na een lange dag werken nemen. Of kunt u het indrukwekkende Arubaanse koraalrif ontdekken.

Liever wat dichterbij afkoeling zoeken? Dan neemt u toch gewoon een duik in uw eigen zwembad? Diverse villa’s en woningen op Aruba uit ons aanbod zijn voorzien van een eigen zwembad. Wel zo lekker op een eiland waar het altijd lekker weer is.

Alle woningen die u bij ons kunt huren, zijn van alle gemakken voorzien. Zo kunt u binnen ons huuraanbod altijd rekenen op een stabiele WiFi-verbinding, airconditioning en een brandschone woning. Hierdoor kunt u zo lang als u zelf wilt genieten van uw verblijf op Aruba!

logo-retina

Zoek in ons woningaanbod

Zoek in ons aanbod huurwoningen op Aruba.

Vind de perfecte woning!

Vind door middel van de handige filters eenvoudig de woning die bij u past.

Contacteer ons

Stuur ons een email of geef ons een belletje. Tel: +31-6-50445083