Ga naar hoofdinhoud

Natuur op Aruba

Als afwisseling op de prachtige stranden, de azuurblauwe en aangename zee heeft Aruba zoveel meer te bieden als het gaat om natuur. Maak een wandeling door een rooi vanaf de heuvel bij Jaburibari of bezoek het Arikok National Park. Dit natuurpark beslaat ongeveer 20 % van het eiland en barst van de flora en fauna, en hoewel het op sommige plekken nogal ruig en droog is, kun je er ook genieten van de meest schitterende vergezichten langs de kustlijn.

Je vindt er talloze cactussen, bijzondere vegetatie en unieke diersoorten zoals de Arubaanse bladvindergekko en de Arubaanse holenuil én de Arubaanse ratelslang. Het park bezit tegenwoordig ook een mooi informatie-centrum. Het beste kun je het park bezoeken en betreden met een 4×4 (huur)auto. Omdat het terrein behoorlijk hobbelig is kom je daardoor ook bij alle plekjes zoals de Natural Pool, de Blowholes en de Fontein Grot, zie onder de highlights van het park.

Ook buiten het park kun je genieten van de mooie flora en fauna. Bezoek bijvoorbeeld het museum van Aruba Aloë (gratis informatie over de historie en een kijkje hoe de producten gemaakt worden). Breng een bezoek aan de volledig door vrijwilligers gerunde donkey sanctuary (de ezelopvang) en doe een (vrijwillige) donatie.

Neem een kijkje bij de butterfly farm (een mooie vlindertuin), de ostrich farm (leer meer over struisvogels), ga eens een kijkje nemen bij de Hooiberg en beklim de 587 betonnen traptreden. Dit is een fantastische work-out op de vroege morgen of late middag en geniet van het uitzicht van de 167 meter hoge heuvel. Laat je verrassen door een van de vele pelicanen bij zee, leguanen en hagedissen bij de haven of in de natuur of …… maak een diepzeeduik in de fantastische Caribische wateren en verwonder je over het mooie onderwaterleven. Daarover meer op een andere pagina ‘sportief Aruba’.

Ook bij de Noordkust is het heerlijk vertoeven! Vanaf jouw huurwoning of appartement op Aruba, rijdt je binnen 15 minuten naar één van de rustige plekjes in de natuur. Bezoek Jaburibari voor een fijne rooiwandeling, bekijk de rotsformaties bij Casibari en Ayo of check de golven bij Andicuri voor wat ontspanning bij het water, anders dan de fijne zandstranden van Aruba.

logo-retina

Zoek in ons woningaanbod

Zoek in ons aanbod huurwoningen op Aruba.

Vind de perfecte woning!

Vind door middel van de handige filters eenvoudig de woning die bij u past.

Contacteer ons

Stuur ons een email of geef ons een belletje. Tel: +31-6-50445083